Evenementen
augustus 3, 2016 Gepost door raadhuis

Joop Geuke Damtoernooi.

Eind vorig jaar hebben wij afscheid genomen van de daminspirator Joop Geuke. Vanaf het moment dat hij in Assendelft kwam wonen heeft hij vooral veel jeugd aan het dammen gezet. Bijna 50 jaar lang tot aan zijn 89 jaar heeft hij met intens veel plezier toernooien georganiseerd en was hij betrokken bij meerdere damverenigingen. Het kerstdamtoernooi in Assendelft in december is meer dan 25 jaar met zijn passie en liefde tot stand gekomen. Hierbij hebben  topsporters van vandaag menig maal mee gedaan.

Ook voor de middenstand in Assendelft was hij een bekende verschijning om menig ondernemer over te halen om prijzen ter beschikking te stellen voor de toernooien die hij organiseerde. Kortom hij was in Assendelft en omstreken geen onbekende.

Als dank voor zijn tomeloze inzet over al die jaren heeft de Culturele Commissie Raadhuis Assendelft  en de Damcombinatie Zaanstreek besloten om ter nagedachtenis een toernooi en damsimultaan te organiseren. Op 3 september zal, in het voormalige gemeentehuis van Assendelft, thans Cultureel Raadhuis Dorpsstraat 370 te Assendelft,  in de morgen om 9.30 uur een jeugdtoernooi georganiseerd worden voor kinderen in de leeftijd tot  12 jaar oud.

In de middag vanaf 1 uur is er een simultaan met oud wereldkampioen HARM WIERSMA  welke een bewonderaar en vriend was van Joop Geuke. De eerste zet tijdens de simultaan wordt verricht door de vrouw van Joop Geuke, Willemien.

De Laatste jaren was hij zeer actief bij basisscholen De Rank en De Regenboog. Tijdens het evenement zijn er ook plakboeken vanuit het verleden met veel fotomateriaal uit al die jaren om in te kijken. Dus als deelnemer of toeschouwer zeker de moeite waard om langs te komen.

Deelname is mogelijk voor beide evenementen door een kort mailtje te zenden aan : martin.vanzanen@hotmail.com of een berichtje aan M.F.van Zanen , Kralingen 77 1566 CC Assendelft.

Voor overige informatie;  Cultureel Raadhuis, Dorpsstraat 370, 1566 BR Assendelft..                      email; j.kroessen@chello,nl  tel. 075-6873207

Gerelateerde Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *