Geen categorie
oktober 19, 2016 Gepost door raadhuis

Kunst in het Raadhuis

Kunst in het Raadhuis

Vijf kunstbroeders uit Assendelft exposeren voor het eerst samen.

Ze ontmoeten elkaar zo nu en dan op tentoonstellingen van collega’s. Nog nooit exposeerden ze samen. Vijf kunstbroeders uit Assendelft. Al jaren wonen ze in hetzelfde dorp en spreken elkaar regelmatig. Nu hebben ze een  gezamenlijke tentoonstelling in het  Culturele Raadhuis van Assendelft.

Alle vijf hebben ze een eigen geschiedenis als kunstenaar. Wat ze gemeen hebben is dat ze van kunst hun werk hebben gemaakt.  Ieder op een eigen wijze.

Reinout Prins is industrieel ontwerper en werkzaam in de offshore industrie. Hij won enkele jaren geleden de Pieter Saenredamprijs. Het tekenpotlood is een verlengstuk van zijn hand. Alle dagen legt hij in zijn schetsboek impressies vast van wat hij om zich heen ziet: mensen, gebouwen,  machines.

Bert Neelen is architect en beeldhouwer.  Zijn beeldhouwwerk wordt regelmatig tentoongesteld en vindt zijn weg tot in het buitenland. Als architect is hij direct herkenbaar in de speelse en decoratieve  ontwerpen van huizen en gebouwen.

Leonard Frederiks  is keramist en beeldhouwer. Naast eigen werk leidt  hij diverse cursussen  in zijn eigen atelier en elders.  Menig keramist uit de Zaanstreek heeft Leonard als  geïnspireerd leermeester gehad.

Jaap Velserboer is docent, conceptueel  kunstenaar en organisator van veel kunstevenementen.

Hij werkt in allerlei materialen zijn ideeën en concepten uit:  in hout, beton , papier,  geluid

Piet Conijn  portretschilder en oud docent aan de opleiding voor leraren tekenen en handvaardigheid. Bij de opening van het Culturele Raadhuis van Assendelft in 2006 exposeerde hij een serie landschappen rond Assendelft.

Kunnen we spreken van De Assendelftse School? Nee, zeker niet. Daarvoor lopen de stijlen te ver uiteen. In de aanloop naar de tentoonstelling is niettemin een grote verwantschap gebleken in de visie op kunst in de samenleving. Kunst ontspant, maakte geesten vrij en relativeert. Kunst tilt mensen uit conflicten tussen culturen en religies, overstijgt het materiel gewin en overbrugt generaties.

De vijf kunstenaars willen met een zekere regelmaat  samen gaan exposeren,  maar wachten eerst het resultaat van dit  initiatief af.

Door de hoge kwaliteit van het werk belooft het een boeiende expositie te worden.

Gerelateerde Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *